A tranșat disputa România – Ungaria în privința lui Nandor Tamaș: „Copilul a spus foarte clar unde vrea să joace”

acum 2 luni 581

Nandor Tamaș, mijlocașul de 20 de ani al celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, e disputat de naționalele României și Ungariei.

Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice a FRF, a explicat cazul jucătorului legitimat la Academia Puskaș, dar care evoluează sub formă de împrumut în Liga 1.

Tamaș e născut în Târgu Secuiesc, iar echipa pregătită de Leo Grozavu îl folosește pentru regula U21.

Stoichiță, despre Nandor Tamaș: „Copilul a spus foarte clar unde vrea să joace”

„A jucat pentru România. A fost luat de către Academia Puskaș. Se încearcă deturnarea lui. Dar, copilul a spus foarte clar unde vrea să joace, pentru România, așa că acum totul depinde doar de selecționer. Dacă are sau nu nevoie de el. Este eligibil pentru U21. Problema va fi daca va fi convocat, dacă refuză, să vedem”, a spus Mihai Stoichiță, la Digi Sport.

Stoichiță, exemplul Postolache

„Postolache este în aceeași situație cu Tamaș, doar că el nu poate juca pentru România. Cum Tamaș nu cred că poate juca pentru Ungaria”, a mai declarat oficialul FRF pentru sursa citată.

Virgiliu Postolachi deține atât cetățenie română, cât și cetățenie moldovenească. E născut în Republica Moldova, dar a fost convins să nu accepte să joace pentru naționala țării sale de origine.

Totuși, federația cu sediul la Chișinău a anunțat recent printr-un comunicat: „Naționala U-21 a Moldovei s-a reunit astăzi în primul cantonament din acest an. Echipei s-a alăturat și Virgiliu Postolachi (20 ani), atacantul echipei Royal Excel Mouscron (Belgia), împrumutat de la Lille (Franța). El a crescut în academia campioanei Franței, PSG, cu care a semnat în 2018 primul său contract profesionist”.

Vreau să mă concentrez la fotbal și să-mi fac treaba cât mai bine pe teren. O să mă gândesc în momentul în care o să primesc o propunere. Nu am spus niciodată că nu vreau să joc pentru România. M-am născut în România, dar la noi acasă se vorbește limba maghiară – Nandor Tamaș

The post A tranșat disputa România – Ungaria în privința lui Nandor Tamaș: „Copilul a spus foarte clar unde vrea să joace” appeared first on Prosport.

Citeşte tot articolul