AC Milan și Leipzig știu de ce trag de Ianis Hagi! Românul este cel mai periculos jucător din campionatul Scoției

acum 1 săptămână 2

Ianis Hagi a avut evoluții excelente în ultima perioadă la Rangers, chiar dacă nu este un titular indiscutabil în echipa antrenată de Steven Gerrard. Internaționalul român este urmărit de AC Milan, Leipzig, Sevilla și de alte echipe din Europa, după ce a devenit cel mai periculos jucător de atac din campionatul Scoției.

Conform Modern Fitba, un site de statistică și analiză avansată pentru fotbalul scoțian, Ianis Hagi este pe primul loc în Scoția în clasamentul jucătorilor care creează cele mai multe acțiuni periculoase. Mijlocașul are șansa să demonstreze de ce este stare și în primăvara Europa League: Rangers se pregătește de dubla cu Antwerp, după ce a trecut fără probleme de faza grupelor.

PSG ar fi pus și ea ochii pe jucătorul lui Rangers, după cum a scris recent „Inside Mercato”, însă este greu de crezut că Ianis se poate impune acum într-o echipă atât de mare, unde Neymar și Mbappe sunt de neoprit.

Ianis Hagi, cel mai periculos jucător din campionatul Scoției. Cifrele starului lui Rangers

Din analiza făcută de Modern Fitba, rezultă că Ianis Hagi este cel mai periculos jucător pentru apărările din Scoția, iar jucătorul nostru a avut cu siguranță o contribuție importantă la rezultatele lui Rangers. Echipa lui Steven Gerrard nu mai poate rata titlul, în mod normal, mai ales după ce rivala Celtic a fost lovită de COVID-19.

Fiul lui Gică Hagi îi depășește în acest top inedit chiar și pe Kent și Aribo, colegii lui de la Rangers.

Analiza celor de la Modern Fitba a luat în calcul situațiile periculoase („Open play Expected Assists vs. Non-penalty Expected Goals”), iar Ianis conduce acest clasament cu un coeficient de 0,30, după cum scrie site-ul Viitorului.
În acest top făcut de scoțieni au fost luați în considerare cei mai buni 20 de jucători din campionatul scoțian, care au evoluat cel puțin 1000 de minute în acest sezon.

„Felicitări, Ianis, și cât mai multe realizări în continuare”, scrie site-ul Viitorului, care a scos în evidență această statistică inedită.

The post AC Milan și Leipzig știu de ce trag de Ianis Hagi! Românul este cel mai periculos jucător din campionatul Scoției appeared first on Prosport.

Citeşte tot articolul