Asia Fest, care promovează culturile şi gastromia ţărilor asiatice, la finalul lunii în Bucureşti

acum 1 luna 13
Foto: News.ro

 

Asia Fest, primul festival din Europa Centrală şi de Sud-Est care promovează culturile şi gastromia ţărilor asiatice, se întoarce la București la  finalul lunii septembrie cu cea de-a opta ediţie.

În programul festivalului se regăsesc spectacole, proiecţii de film, ateliere şi expoziţii. Acestora se adaugă o importantă parte de gastronomie.

Evenimentul va avea loc între 24 şi 26 septembrie, în Parcul Naţional din Bucureşti, iar accesul publicului este gratuit.

Pe scena Asia Fest revin, pe 25 septembrie, prezentarea costumelor tradiţionale asiatice şi concursuri de cosplay şi k-pop, pe 26 septembrie. De asemenea, pe toată durata evenimentului, vor avea loc concerte susţinute de artişti români şi internaţionali, momente de muzică şi dansuri atât tradiţionale, cât şi contemporane, fragmente din spectacole şi demonstraţii de ceremonia ceaiului şi de gătit specialităţi asiatice alături de bucătari renumiţi, potrivit unui comunicat News.ro.

Pe parcursul acestor zile, publicul va avea posibilitatea  de a urmări şi filme la această ediţie a Asia Fest, într-o retrospectivă organizată împreună cu KINOdiseea – Festivalului internaţional de film pentru publicul tânăr, ce îl omagiază pe Hayao Miyazaki, regizorul japonez co-fondator al Studiourilor Ghibli, autor al unora animaţii emblematice. Astfel, pe marele ecran din aer liber, în Parcul Naţional, vor fi proiectate lungmetrajele de animaţie „Spirited Away/ Călătoria cu Chihiro” (24 septembrie), „My Neighbor Totoro/ Vecinul meu, Totoro” (25 septembrie) şi „Ponyo” (26 septembrie).

Aceste festival este dedicat și gurmanzilor. Astfel că ei  vor putea încerca preparate tradiţionale, dar şi experimente gastronomice exclusiviste, preparate tradiţionale din India, Turcia, Coreea de Sus, China şi Japonia, dincolo de sushi, pacheţelele de primăvară şi puiul shanghai. Vedeta acestei ediţii este mâncarea favorită a personajului Naruto, din anime-ul cu acelaşi nume. Această supă conţine Narutomaki, emblema pe care personajul o poartă întotdeauna. Un alt deliciu ce va fi prezentat la Asia Fest este un preparat indian pe care Chef John Menumorut, l-a reinterpretat, o ruladă de pui cu caju tikka masala, cu orez, ulei de coriandru şi jeleu de caise. Nu vor lipsi nici preparate obişnuite în bucătăria turcească şi coreeană.

Spaţiul de ateliere reuneşte şi anul acesta sesiuni de caligrafie japoneză, coreeană şi arabă, tatuaje cu henna, origami şi ikebana, manga şi machiaj cosplay şi demonstraţii de îmbrăcare a kimono-urilor japoneze şi sari-urilor indiene.

Programul poate fi consultat pe asiafest.eu.

Aceste eveniment se va realiza  cu respectarea măsurilor în vigoare în contextul sanitar.

Articolul Asia Fest, care promovează culturile şi gastromia ţărilor asiatice, la finalul lunii în Bucureşti a apărut prima dată pe GS NEWS - Gazeta de stiri.
Citeşte tot articolul