Concluzie fermă trasă de Florin Bratu: „Românii nu sunt pregătiți pentru fotbalul mare!”. Motivul invocat de selecționerul U21: „Pui de Crevedia!”

acum 1 luna 36

Selecționerul României U21, Florin Bratu, spune că jucătorii noștri nu sunt dezvoltați din punct de vedere fizic, astfel că nu pot face față la nivelul înalt din campionatele puternice.

Rezultatele din ce în ce mai slabe care apar în fotbalul românesc sunt puse pe seama lipsei de pregătire fizică a jucătorilor noștri, consideră Florin Bratu. Antrenorul spune că și el a suferit din cauza acestui aspect când era în activitate și recunoaște că doar viteza extraordinară l-a ajutat să poată evolua la nivel înalt.

Selecționerul reprezentativei Under 21 a României consideră că și modul în care se joacă în Liga 1 afectează dezvoltarea fotbaliștilor.

Florin Bratu îi analizează pe jucătorii români

Florin Bratu este de părere că jucătorii români ar putea face față la nivel înalt doar dacă s-ar putea compara din punct de vedere fizic cu adversarii. Selecționerul U21 spune că antrenorii din Liga 1 lucrează foarte mult pe plan tactic, astfel că dezvoltarea fotbaliștilor are de suferit.

„Fotbalistul român nu este pregătit pentru fotbalul mare! Eu iubesc latura fizică. Am o chestie, când se cântă imnurile la echipa națională și jucătorii stau în oglindă, îmi place să compar. Iar noi încă suferim. Simt asta în duelurile jucătorilor mei. Am văzut în meciurile cu Mexic, cu Italia.

În fotbal, totul ține de intensitate în momentul ăsta, de cum îți câștigi duelurile… Cel mai important lucru pentru mine este poziționarea, iar pentru asta ai nevoie de latura fizică, să alergi mult.

Când ești dezvoltat din acest punct de vedere, atunci compensezi. Eu, când am fost în străinătate, am suferit, eram pui de Crevedia. Aveam 75-77 de kilograme, la 1,86 metri”,  spus Florin Bratu pentru GSP.

Selecționerul României U21 susține că jucătorii au mari probleme în a-și dezvolta calitățile dacă evolueză în campionatul României. „Generația nouă de antrenori români lucrează tactic, problema este de intensitate. Nu rezistăm fizic. Îți dau un exemplu. După meciul cu Italia am făcut o statistică. Știți câte faulturi au fost? 13 sau 14. Știți câte sunt la nivel de Liga 1? Între 30 și 40. Însemnă că la noi este foarte fragmentat. Asta înseamnă că ai timp de revenire. La nivel internațional, tot timpul ești în mișcare”, a mai spus Florin Bratu.

The post Concluzie fermă trasă de Florin Bratu: „Românii nu sunt pregătiți pentru fotbalul mare!”. Motivul invocat de selecționerul U21: „Pui de Crevedia!” appeared first on Prosport.

Citeşte tot articolul