Cum să aveți grijă de ochelarii de soare

acum 3 zile 15

Imaginea aceea cu Hepburn și ochelarii săi de soare a rezistat testului timpului. Ochelarii de soare pot rezista și ei mult timp, dacă îi îngrijiți.

Dacă aveți grijă de ochelarii de soare, aceștia pot rezista 10 ani sau mai mult. Utilizați aceste 7 sfaturi pentru a prelungi durata de viață a ramelor preferate:

1. Protejați-vă ochelarii de soare de zgârieturi

Lentilele din sticlă sunt mai rezistente la zgârieturi decât lentilele din policarbonat, dar indiferent dacă lentilele dvs. sunt din plastic sau din sticlă, este important să vă păstrați ochelarii de soare într-o husă sau carcasă. Nu aruncați ochelarii de soare într-o geantă, laptop sau rucsac sau nu îi îndesați în buzunar. Este posibil ca ochelarii dvs. de soare să fie zgâriați de chei, pixuri sau țesătură brută din denim.

Dacă nu vă place să purtați o husă sau carcasă dură, puneți-i cel puțin într-o geantă din microfibră. Asta vă va proteja în continuare ochelarii și poate fi folosită ca o cârpă de curățat.

2. Scoateți petele de pe ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt predispuși la pete și murdărie - uleiuri de pe piele și degete, pete de murdărie din exterior, resturi de machiaj și o peliculă de sare sau clor din ocean sau piscină.

Pentru a îndepărta petele, ar trebui să vă curățați ramele în fiecare săptămână, iar vara poate fi necesar să le curățați aproape în fiecare zi.

Începeți cu mâinile curate și uscate. Clătiți-vă ochelarii sub apă caldă și aplicați câteva picături de săpun ușor de spălat vase, fără detergenți aspri sau creme hidratante. Frecați ușor apa cu săpun pe lentile și clătiți. Apoi uscați ochelarii de soare cu o cârpă din microfibră. De asemenea, puteți freca tamponul și cadrele nasului.

Asigurați-vă că evitați orice tip de produs din hârtie. Toată hârtia conține fibre de lemn care pot zgâria lentilele. Șervețelele umede și alte țesuturi conțin adesea creme hidratante care lasă o peliculă. De asemenea, evitați să vă folosiți cămașa pentru a încerca să vă curățați ochelarii. De aceea, in unele cazuri, lentilele de contact ar fi de preferat in locul clasicilor ochelari.

O dată pe an, vă puteți duce ochelarii de soare (și ochelarii de vedere, de asemenea, dacă doriți) la optician pentru o curățare cu ultrasunete. Aceasta vă poate împrospăta ramele cu adevărat.

3. Evitați produsele de curățare dăunătoare

Nu trebuie să utilizați alcool, spray pentru geamuri, oțet sau orice alt produs de curățat de uz casnic pe ochelari. Nu aburiți ochelarii de soare și apoi să îi ștergeți.

Folosiți un detergent de lentile aprobat și o cârpă din microfibră specială pentru curățarea ochelarilor. Dacă aceasta se murdărește, o puteți spăla sau puteți cumpăra una nouă.

4. Nu vă lăsați ochelarii de soare în mașină

Nu vă așezați niciodată ochelarii de soare pe tabloul de bord, unde căldura este deosebit de intensă și luați-i cu voi când lăsați mașina parcată afară, în zilele fierbinți.

Căldura extremă generată de parbrizul mașinii, mai ales vara, poate provoca de fapt delaminarea lentilelor ochelarilor de soare. Straturile de oglindire și antireflex de pe lentile se pot degrada.

În timp ce conduceți, dacă nu purtați ochelarii de soare, păstrați-i într-o carcasă de ochelari. Aceasta îi va proteja, de asemenea, din a fi călcați în picioare dacă cad pe podeaua vehiculului.

5. Așezați-vă corect ochelarii de soare pe față

Încercați să nu vă apucați ochelarii de brațe. Țineți-i de rame, astfel încât să nu îndoiți brațele. Oamenii își pun adesea ochelarii ținând un braț și, în timp, brațul se poate îndoi puțin. Dar amintiți-vă, ochelarii buni pot fi reajustați cu ușurință. Dacă ochelarii de soare sunt așezați ușor strâmbi pe față, o simplă ajustare se poate face la orice magazin de ochelari de soare sau optician.

6. Pregătiți-vă un kit de ochelari de soare pentru acasă

Îngrijirea ochelarilor de soare începe de acasă, cu un kit de îngrijire a ochelarilor de soare.

Setul de ochelari de soare pentru acasă ar trebui să aibă mai multe cârpe curate din microfibră, o soluție profesională de curățare a lentilelor, o husă dură, o husă moale din microfibră și o sticlă mică de săpun simplu de spălat vase.

7. Nu mai pierdeți ochelarii de soare

Cheia pentru a nu vă pierde ochelarii de soare este să aveți obiceiuri specifice. Puneți-i întotdeauna în același loc, atunci când îi depozitați.

Unii oameni nu vor cumpăra o pereche scumpă de ochelari de soare pentru că se tem să nu-i piardă. Dacă sunteți predispus să vă pierdeți ochelarii de soare, este posibil să vă doriți și mai multe perechi: o pereche pentru mașină, o pereche pentru poșetă, o pereche pentru casa dvs. etc.

Și, în cele din urmă, apelați la tehnologie. Acum există trackere de ochelari care se fixează pe brațul oricărei perechi de ochelari și se conectează la smartphone-ul dvs. prin Bluetooth.

 
Citeşte tot articolul