Elevii din zonele carantinate, care învață în alte localități, vor putea merge să susțină simularea examenului de Bacalaureat

acum 1 luna 39

Elevii care locuiesc în zone carantinate, dar învață în localități unde se organizează simularea examenului de Bacalureat, vor putea părăsi localitatea pe baza declarației pe propria răspundere pentru a susține probele simulării.

Ministrul Educației a declarat, duminică seara, că 200-300 de elevi se află în această situație.

”Sunt 200-300 de elevi care locuiesc în zone carantinate şi învaţă în zone care organizează simularea. Nu ştim dacă toţi au de gând să meargă la examenul de simulare pentru că este un examen facultativ, nu este un examen obligatoriu. Dar cei care doresc să meargă mi se pare important să poată merge. (…) O declaraţie că te deplasezi pentru simularea examenului va fi considerată eficientă”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, citat de news.ro.

În acest sens, șeful DSU, Raed Arafat, a transmis, duminică, o notă către centrele județene și centrul municipiului București de coordonare și conducere a intervenției:

Luni, 22 martie, începe simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. În localitățile unde rata de incidență depășește 6 cazuri la mia de locuitori, conform unui ordin al ministrului Educației, simulările examenelor naționale vor putea fi organizate, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Calendarul Simulării examenului național de Bacalaureat 2021

    • 22 martie 2021: Proba E.a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
    • 23 martie 2021: Proba E.c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
    • 24 martie 2021: Proba E.d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
    • 25 martie 2021: Proba E.b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
    • 31 martie 2021: Afișarea rezultatelor

Citește și:

Articolul Elevii din zonele carantinate, care învață în alte localități, vor putea merge să susțină simularea examenului de Bacalaureat apare prima dată în SparkNews.ro.

Citeşte tot articolul