Elevii din zonele carantinate, care învață în alte localități, vor putea merge să susțină simulările examenelor naționale

acum 1 luna 35

Elevii care locuiesc în zone carantinate, dar învață în localități unde se organizează simularea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat, vor putea părăsi localitatea pentru a merge să susțină probele simulărilor, se arată într-un document al DSU.

Luni începe simularea examenului de Bacalaureat, iar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că sunt 200-300 de elevi care se află în această situație.

”Este vorba de un număr aflat între 200 și 300 de elevi în această situație, care locuiesc în zone carantinate şi învaţă în zone care organizează simularea. Din acești 200-300, nu știu dacă toţi au de gând să meargă la examenul de simulare pentru că este un examen facultativ, nu este un examen obligatoriu. Dar aceia care doresc să meargă mi se pare important să poată merge.

Eu sunt convins că această situație va putea fi reglementată de către cei în măsură. Cu alte cuvinte, o declaraţie în care să afirmi că te deplasezi strict pentru a susține examenul de simulare la Bacalaureat sunt convins că va putea să fie considerată suficientă, dar nu vreau să anticipez lucrurile, vreau să așteptăm să facă anunțul cei în măsură”, a spus Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Antena 3.

Șeful DSU, Raed Arafat, a transmis, duminică, o adresă în care se arată că este permisă deplasarea din localitatea carantinată într-o localitate necarantinată pentru elevii care participă la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

”Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31.03.2021 se desfășoară simulările pentru evaluările naționale 2021 și examenele naționale de bacalaureat 2021, vă menționăm faptul că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naționale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei zonale și reprezintă o excepție de la măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei în interiorul și în afara zonei carantinare”, se arată în adresa transmisă de șeful DSU.

Luni, 22 martie, începe simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. În localitățile unde rata de incidență depășește 6 cazuri la mia de locuitori, conform unui ordin al ministrului Educației, simulările examenelor naționale vor putea fi organizate, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Calendarul Simulării examenului național de Bacalaureat 2021

    • 22 martie 2021: Proba E.a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
    • 23 martie 2021: Proba E.c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
    • 24 martie 2021: Proba E.d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
    • 25 martie 2021: Proba E.b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
    • 31 martie 2021: Afișarea rezultatelor

Citește și:

Articolul Elevii din zonele carantinate, care învață în alte localități, vor putea merge să susțină simulările examenelor naționale apare prima dată în SparkNews.ro.

Citeşte tot articolul