Festivalul Săptămâna Teatrului Tânăr, ediţia a VIII-a, va avea loc între 29 septembrie şi 3 octombrie la Buzău

acum 1 luna 16
Foto: News.ro

Cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Săptămâna Teatrului Tânăr este programată  în perioada 29 septembrie -3 octombrie, la Buzău. Spectacole de la teatre din Bucureşti, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Ploieşti se vor juca la Teatrul „George Ciprian” şi la sala Consiliului Judeţean Buzău.

În programul acestei ediţii  se află spectacole care se adresează tuturor categoriilor de vârstă şi reuneşte producţii ale instituţiilor de spectacol din întreaga ţară: Teatrul de Comedie Bucureşti, Teatrul „Regina Maria” Oradea – Trupa „Iosif Vulcan”, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, Teatrul „Toma Caragiu Ploieşti”, o co-producţie Platforma Culturală Frilensăr & Teatrul de Animaţie „Ţăndărică” Bucureşti şi două spectacole independente, produse de Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă, potrivit unui comunicat News.ro.

Deschiderea oficială se va desfășura, miercuri, 29 septembrie, de la ora 19.00, la Teatrul „George Ciprian”, cu spectacolul „Forma lucrurilor” de Neil LaBute, regia Silviu Debu, producţie a Teatrului de Comedie, Bucureşti. „Forma lucrurilor” dezbate problema contrastului dintre aparenţă şi esenţă, punând accent pe nevoia omului de a se încadra în anumite standarde acceptate de societate pentru a fi în trend.

Cele cinci zile de festival vor include piese din repertoriul clasic şi contemporan, montate în viziuni regizorale proaspete şi inovatoare.

În acest fel, publicul se va reîntâlni cu autori ca Tudor Muşatescu sau Carlo Goldoni, dar şi cu texte scrise de dramaturgi autohtoni, unii dintre ei fiind şi realizatorii spectacolelor.

Selecţia titlurilor dedicate publicului larg este completată de două spectacole care se adresează prichindeilor. „SOS Dispar poveştile” şi „Carina pe drumul spre casă” sunt două producţii realizate de Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă. Acestea sunt programate sâmbătă, 2 octombrie, şi duminică, 3 octombrie, de la ora 11:00, la sala Consiliului Judeţean Buzău. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

O echipă de peste 30 de voluntari, liceeni de la diverse colegii buzoiene, coordonaţi de actriţa Mihaela Mardare, pregăteşte un flash mob pe care publicul îl va vedea pe străzile oraşului, transmit organizatorii.

Articolul Festivalul Săptămâna Teatrului Tânăr, ediţia a VIII-a, va avea loc între 29 septembrie şi 3 octombrie la Buzău a apărut prima dată pe GS NEWS - Gazeta de stiri.
Citeşte tot articolul