În București, 100 de școli au cerut inspectoratului școlar suspendarea cursurilor cu prezență fizică – ministrul Educației

acum 1 luna 67

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a primit 100 de cereri din partea unităţilor de învăţământ din Capitală pentru suspendarea activităţii cu prezenţă fizică și trecerea cursurilor în sistem online, a anunțat, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

UPDATE Situația solicitărilor de trecere în online a școlilor, la nivel național, defalcat pe baza art. 3.2 (cu aprobare ISJ/ISMB) și pe baza art. 6.9 (pe bază de infectări, cu aviz DSP și solicitare de hotărâre CJSU/CMBSU) – Ministerul Educației:

Știrea inițială

Până la această oră, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a primit 100 de cereri de suspendare a activității cu prezență fizică. Este vorba de 91 de cereri de suspendare în baza articolului 3, alineat 2 și de 9 cereri de suspendare a activității în baza articolului 6, alineat 9. Articolul 6, alineat 9 presupune și avizul DSP și hotărârea CMBSU. Articolul 3, alineat 2 presupune decizia Inspectoratului, la solicitarea școlii. Repet, în București, 91 au cerut direct aprobare de la inspectorat, alte 9 școli care aveau motive epidemiologice care necesitau avizul DSP au solicitat de asemenea acest lucru. (…) Este vorba de aproape un sfert din școlile din Capitală în sistem online”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Potrivit ministrului, în Cluj, unde rata de incidență este de 10,4 la mie, au fost 4 solicitări de suspendare a cursurilor față în față în baza articolului 3, alineat 2 și o singură solicitare în baza articolului 6, alineat 9, în timp ce în Timișoara, care are o rată de infectare de 12,7 la mie, foarte aproape de 14,71 la mie cât este în București, au fost 4 solicitări în baza articolului 3, alineat 2 și nicio solicitare în baza articolului 6, alineat 9.

Singurele două inspectorate care au înregistrat un număr mare de solicitări care reflectă și o teamă justificată, desigur, sunt Bucureștiul și Oltul care a înregistrat 50 de solicitări de trecere în online. (…) Din discuțiile pe care le-am avut și ieri și astăzi cu inspectoratele școlare a reieșit că aceste solicitări trebuie să fie aprobate”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că școlile pot solicita trecerea în online, în baza ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, dacă au probleme de infrastructură sau de personal ori numărul infectărilor în școală este mare sau rata de incidență din localitate este ridicată. ”Separat de regulile generale cunoscute, cele două, avem posibilitatea trecerii în online a oricărei școli din România emite această solicitare prin conducerea școlii, care este singura capabilă să cunoască realitățile din acea școală, solicitarea fiind în baza articolului 3, alineatul 2, către Inspectoratul Școlar Județean, respectiv către Inspectoratul Școlar al Municipiului București. (…)

Am luat legătura cu toate inspectoratele și inspectoratele vor aproba aceste solicitări indiferent de numărul lor. A doua solicitare este cea făcută în baza articolului 6, alineatul 9, situație în care abia atunci este nevoie de avizul DSP și de hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv a CMBSU”, preciza Sorin Cîmpeanu.

”La nivelul municipiului București, mâine (n.red. – marți) vor fi centralizate toate aceste solicitări, vor fi împărțite în două categorii – solicitări făcute în baza articolului 3, alineatul 2 – ISMB va aproba toate aceste solicitări, fără să fie nevoie de altceva și solicitări făcute în baza articolului 6, alineatul 9, caz în care este nevoie și de avizul DSP și de hotărârea CMBSU”, mai spunea ministrul Educației.

Citește și: Școlile pot solicita trecerea în online în anumite situații. Cîmpeanu: Resping categoric acea fugă de răspundere manifestată de unii directori

Articolul În București, 100 de școli au cerut inspectoratului școlar suspendarea cursurilor cu prezență fizică – ministrul Educației apare prima dată în SparkNews.ro.

Citeşte tot articolul