Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan, stop de la delegări în Liga 1! Kyros Vassaras i-a trimis să oficieze în alte campionate

acum 1 săptămână 14

Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan, arbitrii români desemnați să conducă meciuri la Euro 2020, au fost opriți de la delegări în campionatul intern și trimiși să oficieze meciuri în Cipru și în Arabia Saudită.

Asta în urma contestațiilor venite de la CFR Cluj și FCSB, motiv pentru care Comisia Centrală a Arbitrilor a fost de acord ca aceștia să conducă meciuri în alte întreceri interne.

Cei doi vor primi probabil partide la meciuri de playout, deoarece în playoff-ul Ligii 1 sunt recuzați de primele două clasate,.

Ovidiu Hațegan și Istavn Kovacs, stop de la delegări în Liga 1! Kyros Vassaras i-a trimis să oficieze în alte campionate

„Pentru o mai bună pregătire pentru EURO 2020 a celor două brigăzi din România, conduse de Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs, Comisia Centrală a Arbitrilor a intrat în contact cu mai multe federații unde este deja implementat sistemul VAR, astfel încât arbitrii noștri să fie delegați la meciuri importante din campionatele respective.

Astfel, marți, 4 mai, Ovidiu Hațegan și colegii săi asistenți Radu Ghinguleac – Sebastian Gheorghe vor arbitra partida AEK Larnaca – Omonia Nicosia, în prima ligă cipriotă.

Oaspeții sunt lideri, având 3 puncte peste Apollon, echipa de pe locul secund și adversarul din următoarea etapă, ultima.

De asemenea, vineri, 7 mai, Istvan Kovacs va conduce la centru partida Al-Shabab – Al-Hilal, în Arabia Saudită. Acesta va fi ajutat de Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Meciul va pune față în față primele două formații clasate. Cu 5 etape înainte de final, cele două formații se află la egalitate de puncte, 48″, se arată într-un comunicat CCA apărut pe site-ul FRF.

Premieră pentru România: doi centrali la un Euro

România este în fața unei premiere. Țara noastră va avea pentru prima dată doi arbitri la un turneu final de mare anvergură. Ovidiu Hațegan și Istav Kovacs vor conduce meciuri la Campionatul European 2020, care va fi găzduit și de țara noastră.

Pentru Hațegan va fi al doilea turneu final european, după cel din 2016. Ovidiu Hațegan a fost recent implicat într-un scandal monstru, alături de Sebastian Colțescu și Octavian Șovre. Meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir a fost oprit în minutul 14 după ce Colțescu l-a identificat pe Pierre Webo ca fiind ”ăla negru de acolo”.

The post Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan, stop de la delegări în Liga 1! Kyros Vassaras i-a trimis să oficieze în alte campionate appeared first on Prosport.

Citeşte tot articolul