Lista GALBENĂ a țărilor cu risc epidemiologic ridicat - CARANTINĂ obligatorie la întoarcerea în România

acum 1 luna 12

 

Potrivit Hotărârii CNSU numărul 15 din 5 martie 2021, la intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat și prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile. 

HOTĂRÂRE:Art.1 - Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.Art.2 - Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 11 din 19.02.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

LISTA GALBENĂ A STATELOR cu risc epidemiologic - CARANTINĂ obligatorie

Cehia San Marino Muntenegru Estonia Seychelles Insulele Turks si CaicosMonaco Israel Bahrain SlovaciaSerbiaMalta Liban SloveniaLetonia Albania IordaniaSuedia Saint LuciaAndorra Ungaria Aruba Emiratele Arabe Unite Franța Luxemburg Republica Moldova PalestinaMaldive Olanda Italia Brazilia Antigua si BarbudaPuerto RicoPolonia KuweitBarbadosAustriaPeru BelgiaMacedonia de NordStatele Unite ale AmericiiKosovo UruguayChile Spania Bulgaria CipruQatarLituania Paraguay Marea BritanieAfrica de Sud.

 

Citeşte tot articolul