Lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda va fi dat în circulație astăzi, după finalizarea unor lucrări minore, a anunțat, luni seară, premierul României, Nicolae Ciucă

acum 1 luna 24

Potrivit digi24.ro, deschiderea se va face cu restricții de circulație pe o porțiune de un kilometru, unde se va merge pe o singură bandă.

„Dezvoltarea infrastructurii de transport din România este un punct important în programul nostru de guvernare, pentru beneficiile pe termen lung pe care le va aduce țării noastre”, a declarat prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

Legătura între două autostrăzi

Autostrada 10 Sebeș – Turda face legătura între autostrăzile A1 (București-Nădlac. Ea este parte a Coridorului IV paneuropean) și A3 (numită și Autostrada Transilvania pe porțiunea Brașov-Borș).

Contractul pentru Lotul 2 a fost semnat în toamna anului 2014, cu Asocierea Aktor S.A.- S.C. Euroconstruct Trading SRL. Termenul inițial de finalizare a proiectului a fost cea de-a doua jumătate a anului 2016.

Viteza va fi limitată la 100 de km/h

Lotul 2, între Alba Iulia Nord și Aiud, va fi deschis circulației astăzi, 30 noiembrie 2021, cu anumite restricții de viteză.

Pe tot lotul, viteza va fi limitată la 100 de km/h. În zona Dealului Oiejdea se va circula pe o singură cale, pe câte o bandă de sens. Viteza va fi limitată la 60 de km/h, până în aprilie 2022. Acest termen este asumat de constructor pentru încheierea tuturor lucrărilor.

Lotul 2 Sebeș – Turda are o lungime de 24,25 km şi va lega Alba Iulia Nord şi Aiud.

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda este singurul aflat în construcţie. Pe loturile 3 şi 4 se circulă de câţiva ani şi pe lotul 1, dat în folosinţă de câteva luni, au mai rămas circa doi kilometri de finalizat.

Anterior, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, declarase că va deschide circulația pe acest tronson de autostradă.

Articolul Lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda va fi dat în circulație astăzi, după finalizarea unor lucrări minore, a anunțat, luni seară, premierul României, Nicolae Ciucă apare prima dată în Ziarul 21.

Citeşte tot articolul