Mișcări importante de trupe la CFR Cluj. 12 jucători pe lista plecărilor și patru categorii de despărțiri | ANALIZĂ

acum 1 luna 12

CFR Cluj a fost echipa perioadelor de transferuri agitate, de fiecare dată, în ultimii ani. Au venit și au plecat mulți jucători, în momentele de mercato, iar această vară nu va face excepție.

Clujenii au două obiective principale, trasate în urma ședințelor de după câștigarea campionatului. Primul ar fi legat de creșterea valorii lotului. Dan Petrescu a cerut 8 jucători noi, cu care să construiască echipa pentru preliminariile Champions League.

Vreau jucători care să fie gata să joace titulari, de valoare superioară sau egală cu cei pe care îi are acum. Le-a transmis celor din conducere lista și faptul că îi dorește până la plecarea în cantonament, adică înainte de 10 iunie.

Două obiective pentru „mercato”

Al doilea obiectiv vine din planul setat de Cristi Balaj, care își propunea încă de la momentul în care a ajuns în Gruia reducerea bugetului de salarii și eficientizarea acestuia.

CFR a avut și în sezonul trecut mai mulți jucători decât permite lista LPF. O primă „victorie” în demersul oficialilor clujeni a fost rezilierea contractului lui Sigurjonsson, islandezul cu 40.000 de euro/lunar, care a avut mai multe probleme de sănătate și nu a jucat foarte mult în sezonul trecut.

De cele două obiective majore ale campaniei de transferuri se ocupă Răzvan Zamfir, Bogdan Mara și Marius Bilașco.

În privința plecărilor, sunt 12 jucători de care CFR s-ar putea despărți în această vară, aranjați în patru categorii diferite.

Jucători aproape de a fi vânduți 

Prima categorie este a jucătorilor cu oferte de transfer. Fără a fi luați în calcul jucători considerați importanți și care nu vor fi cedați ușor, în ciuda ofertelor, precum Burcă, în această categorie se integrează perfect Otto Hindrich.

Se pare că sunt 3 cluburi din Ungaria care îl doresc pe portarul de 19 ani. Cum Letica și Bălgrădean vor rămâne primele opțiuni, iar CFR mai are în lot alți doi portari tineri, Sava și Pînzariu, sunt șanse mari ca Hindrich să fie transferat.

Jucători la final de contract

În această a doua categorie se încadrează mai mulți jucători ai CFR-ului. Pierderile importante ar fi Omrani și Susic. Niciunul nu și-a prelungit angajamentul și au devenit liberi de contract. Clujenii încearcă să-l convingă pe Billel Omrani să rămână în Gruia și au speranțe din moment ce acesta a cerut o nouă ofertă de contract. Dar francezul va încerca să amâne cât de mult răspunsul, în așteptarea unei oferte mult mai bune din străinătate.

În schimb, locul lui Susic pare luat de către Braun, fundașul transferat de CFR de la FC Botoșani.

La final de contract este și Hoban, dar și Cvek, fotbalistul venit din Ucraina, care semnase până în această vară, dar care nu l-a convins pe Dan Petrescu. În consecință, acestuia nu i se va propune un nou angajament.

Nici Dimitrov sau Neguț nu vor rămâne. Cei doi erau împrumutați la CFR, iar clujenii aveau opțiune de transfer definitiv, dar nu o vor accesa.

Jucători cărora li se caută echipă

Campioana încă încearcă să scape de câțiva dintre jucătorii aduși în vara anului trecut. Au venit atunci 10 fotbaliști, însă doar doi au ajuns să confirme: Boateng și Graovac.

Majoritatea au plecat, dar Bouhenna, Fofana sau Sacko mai sunt plătiți încă de CFR, cu toate că Dan Petrescu nu a apelat aproape niciodată la ei. Acestora li se vor căuta destinații sau se va negocia rezilierea lor.

Jucători cu situație incertă

O categorie aparte o reprezintă Roger, brazilianul adus de la UTA în iarnă, dar pe care Petrescu l-a folosit în doar două partide și apoi chiar l-a scos de pe lista LPF. CFR se află în litigiu cu UTA, privind suma de transfer a fotbalistului, care a evoluat în 25 de meciuri pentru arădeni, în stagiunea recent încheiată. Există șanse ca acesta să se întoarcă la UTA.

Lista fotbaliștilor care ar putea pleca de la CFR:

Jucători ce ar putea fi vânduți: Hindrich

Jucători cărora li se caută echipă: Bouhenna, Fofana, Itu, Sacko

Jucători la final de contract: Dimitrov, Negruț, Susic, Cvek, Omrani, Hoban

Jucători cu situație incertă: Roger

The post Mișcări importante de trupe la CFR Cluj. 12 jucători pe lista plecărilor și patru categorii de despărțiri | ANALIZĂ appeared first on Prosport.

Citeşte tot articolul