Mobilizare la Craiova pentru barajul cu Botoşani: „Asta e şansa de a păstra legătura cu Europa!”

acum 1 luna 8

După ce a ratat ocazia de a-şi asigura participarea în cupele europene, prin ocuparea unuia dintre primele două locuri în Liga I sau prin câştigarea Cupei României, Universitatea Craiova se agaţă de ultima şansă de a evolua în preliminariile Conference League: barajul cu FC Botoşani, programat vineri, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Dezamăgirea produsă de cele trei eşecuri consecutive din finalul de sezon, cu FCSB, Sepsi şi CFR, încă se resimte în Bănie, iar clubul Universitatea Craiova face apel la fani pentru a veni în număr mare la duelul cu moldovenii lui Marius Croitoru.

Gruparea olteană subliniază faptul că este vorba de o şansă importantă, de a evolua pentru al şaselea an la rând în cupele eurpene, perfromanţă neatinsă în Bănie din prima jumătate a anilor 90.

„Vineri seara, de la ora 20:30, avem șansa de a ne califica pentru a 6-a oară consecutiv în preliminariile unei competiții europene, performanță ce nu a mai fost atinsă în Cetatea Băniei de 26 de ani, din perioada 1991-1996. Aceasta este șansa Științei de a păstra legătura cu Europa și de a visa la mai mult.

Împreună învingem Botoșani și mergem în UEFA Conference League!” este mesajul clubului din Bănie pentru fanii săi. În ultimele două sezoane, Universitatea Craiova a suferit eliminări ruşinoase din cupele europene, în faţa unor echipe precum Lokomotiv Tbilisi sau Laci.

Universitatea Craiova strânge rândurile pentru barajul cu FC Botoșani. Peluza Nord: „Nu este normal ca o echipă de pe locul 8 să ne reprezinte în Europa!”

Peluza Nord sună adunarea pentru meciul de vineri şi echivalează duelul cu Botoşani cu unul de cupă europeană. Motivul: învingătoarea va juca direct în turul doi preliminar al Conference League.

Fanii consideră anormal faptul ca o echipă care s-a clasat pe locul 8 să joace în cupele europene, iar una care a fost pe podium să rămână acasă.

„Hai în peluză vineri! Pentru că Ştiinţa are nevoie de noi, de suporteri, nu doar de spectatori! Pentru că prezenţa în Europa este absolut necesară! Pentru că nu este normal ca o echipă de pe locul 8 să ne reprezinte în Europa, iar una de pe podium să stea acasă! Pentru că ultima impresie contează! Putem considera că meciul de vineri este primul din sezonul următor, practic un meci în turul 1 preliminar al Conference League, pe care Ştiinţa trebuie să-l câştige! Pentru că avem nevoie să auzim iarăşi numele Universitatea Craiova pronunţat la tragerea la sorţi la UEFA!'” este mesajul Peluzei Nord.

The post Mobilizare la Craiova pentru barajul cu Botoşani: „Asta e şansa de a păstra legătura cu Europa!” appeared first on Prosport.

Citeşte tot articolul