Prefectul Capitalei: Este permisă funcţionarea sălilor de spectacol şi restaurantelor în interior la capacitate de 30%

acum 1 săptămână 13
Foto: Agerpres

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că, începând de luni, în Bucureşti se permite din nou funcţionarea la interior a sălilor de spectacol şi a restaurantelor la o capacitate de 30%.

“A fost luată hotărârea de a trece în scenariul de sub 3 la mie. Ştim că, în ultimele 48 de ore, (incidenţa cazurilor COVID – n.r.) a coborât constant. Astăzi incidenţa este de 2,62, astfel încât poate fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol redus 30 la sută din capacitate şi, de asemenea, este permisă funcţionarea restaurantelor în interior, la fel, cu 30 la sută din capacitate. Aceste măsuri vor intra în vigoare începând de mâine”, a declarat, duminică, Alin Stoica, după  ec avuat loc şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

El a menționat că programul sălilor de spectacol şi restaurantelor, la interior, va fi până la ora 21,00, adăugând că se menţine în continuare restricţia de circulaţie după ora 22,00.

“Toţi operatorii economici, inclusiv sălile de spectacol şi restaurantele, vor avea programul până la ora 21,00 şi se menţine restricţia de circulaţie în afara locuinţelor după ora 22,00”, a precizat prefectul.

În legătura cu acest subiect, Alin Stoica a explicat că restricţia de circulaţie se menţine pentru că incidenţa COVID este, încă, destul de mare.

“Evident că venim de la o incidenţă de 7 la mie şi acum ni se pare că 2,62 la mie este o incidenţă mică, dar suntem încă în scenariul galben şi asta înseamnă că există pericolul ca lucrurile să se poată întoarce şi nu vrem să se întâmple lucrul acesta, vrem ca lucrurile să evolueze spre bine, să ajungem la o rată de infectare cât mai mică şi lucrul acesta se poate realiza prin menţinerea măsurilor de siguranţă sanitară şi, evident, prin vaccinare. Concentrarea noastră va fi, în principal, pe vaccinare, dar vom menţine măsurile de restricţie”, a subliniat Stoica.

În acelați timp, prefectul Capitalei a mai spus că se vor stabili alte măsuri de relaxare a restricţiilor când se va atinge un prag de sub 1,5 la mia de locuitori.

“Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi este de 1,5 la mia de locuitori şi acolo vor interveni o serie de relaxări, aşa cum sunt prevăzute în legislaţie, de exemplu sălile de spectacol şi restaurantele vor putea funcţiona la o capacitate de 50% şi vor putea fi permise, de exemplu, evenimentele în aer liber cu maximum 300 de participanţi, gen concerte. (…) Lucrurile sunt discutate de experţi epidemiologi. Acestea sunt scenariile după care lucrăm acum. Am văzut că dau roade, deci încrederea mea este în epidemiologi”, a precizat el.

Articolul Prefectul Capitalei: Este permisă funcţionarea sălilor de spectacol şi restaurantelor în interior la capacitate de 30% a apărut prima dată pe GS NEWS - Gazeta de stiri.
Citeşte tot articolul