Raluca Olaru, ce performanță! Românca a luat o medalie de aur și una de bronz la Campionatele Europene de haltere

acum 3 zile 4

Raluca Olaru a avut o zi de neuitat la Campionatele Europene de haltere! La Moscova, românca a cucerit miercuri două medalii: una de aur și una de bronz.

Sportiva noastră a cucerit medalia de aur la stilul smuls, iar bronzul l-a luat la total, cu 218 kilograme.

România a încheiat participarea la Europenele de la Moscova cu un bilanţ de 13 medalii.

Raluca Olaru, medalie de aur și de bronz la Campionatele Europene de haltere

La Campionatele Europene de haltere, de la Moscova, Raluca Olaru a câştigat aurul la stilul smuls, cu 98 kg, având câştig de cauză în faţa britanicei Emily Godley, tot 98 kg, datorită greutăţii corporale. Românca a cântărit 66,5 kg, iar Godley 70,42 kg.

La aruncat, Godley s-a impus cu 129 kg, fiind urmată de Durante, 122 kg, de turcoaica Berfin Altun, 121 kg, în timp ce Olaru a ocupat locul al patrulea, cu 120 kg.

Raluca Olaru a cucerit bronzul la total, cu 218 kg.

Sportivele din țara noastră au cucerit în total şapte medalii de aur (Monica Suneta Csengeri – trei la cat. 49 kg, Loredana Toma – trei la cat. 64 kg, Raluca Olaru – cat. 71 kg la smuls), patru de argint (Cosmina Pană – cat. 45 kg la aruncat, Mihaela Valentina Cambei – cat. 49 kg la aruncat, Valentin Iancu-Ionadi – cat. 55 kg la aruncat şi total) şi două de bronz (Mihaela Valentina Cambei – cat. 49 kg la total, Raluca Olaru – cat. 71 kg la total).

Performanța excelentă a Ralucăi Olaru vine în contextul în care Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a retras pe 25 noiembrie 2020 medaliile de argint şi de bronz, cucerite de Roxana Cocoş, respectiv Răzvan Martin la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, după ce ei au fost testaţi pozitiv la reanalizarea probelor.

The post Raluca Olaru, ce performanță! Românca a luat o medalie de aur și una de bronz la Campionatele Europene de haltere appeared first on Prosport.

Citeşte tot articolul