Situație DRAMATICĂ la Marius Nasta: Secția de chirurgie toracică, ÎNCHISĂ, personalul mutat pe secția COVID. Medic ATI: "Pacienții mor unul după altul, toți sunt gravi"

acum 4 saptamâni 20

„Ca să putem ajuta pacientul COVID din secție, să facem funcțională unitatea mobila ATI tot personalul s-a mobilizat. De vineri secția COVID are 81 de paturi, de azi ATI COVID are 15 paturi”, a anunțat Mahler, potrivit stiripesurse.ro.

Conform acesteia, de acum pacienții din secția oncologie vor continua tratamentul prin spitalizare de zi, iar secția de chirurgie toracică va fi închisă.

„Suspendăm activitatea în secția de chirurgie toracică, nu pentru că nu am avea adresabilitate, ci pentru că personalul din ATI implicat în asistența pacientului postoperator trebuie să susțină integrarea în activitatea ATI a noilor colegi, și credeți-mă este greu și să educi, să fii educat, iar când asta faci sub presiune totul se complică. O parte din medicii pneumologi nu mai pot evalua pacienții din spitalizarea de zi pentru că munca în zona COVID este extrem de solicitantă”, a mai transmis managerul unității medicale.

Potrivit conducerii spitalului, personalul este suprasolicitat, nu atât fizic, cât emoțional: „Azi personalul medical din ATI cu lacrimi în ochi îmi spunea că ”nu mai pot”, că în 20 de ani de carieră nu au mai avut perioade în care pacienții să moară unul după altul, că toți sunt gravi, mult mai gravi decât în valurile anterioare și că fiecare om pe care îl pierd îi demoralizează, pentru că vă mărturisesc că fiecare privire a unui om care mai cere o clipă te urmărește o viață! Iar tu neputincios, epuizat și limitat din multe părți, nu poți face mai mult”.

Potrivit managerului, luni, la ora 13.00, în secția COVID erau 17 locuri libere, acestea fiind ocupat în doar câteva ore. În aceste condiții, au fost pregătite paturi pentru holuri și butelii de oxigen.

Beatrice Mahler spune că a fost pregătit și centrul de vaccinare „...însă aici e puțină lume....”aglomerație” este la intrarea în pavilionul COVID”, mai arata sursa citata.

 
Citeşte tot articolul