Spectacolul muzical „Cenuşăreasa”, premieră la Teatrul Excelsior

acum 1 luna 13
Foto: News.ro

Spectacolul muzical „Cenuşăreasa” ce constituie o adaptare a basmului omonim semnată de Eduard Petru Jighirgiu, va avea premiera la Teatrul Excelsior  vineri, 24 septembrie, la ora 19:00, potrivit unui comunicat News.ro. 

Noua versiune a textului lui Charles Perrault explorează  în mod ludic fiecare personaj şi detaliu al poveştii.

Eduard Petru Jighirgiu a transmis: „Dacă reuşeşti să pătrunzi dincolo de aparenţe, poţi descoperi lucruri fascinante. Unul dintre elementele importante de la care am pornit spectacolul a fost muzica. Am transformat povestea într-un musical. Atunci când am compus-o şi orchestrat-o, am folosit un mix de instrumente clasice şi moderne. Ştiu că acesta va fi unul dintre atuurile spectacolului. Este o modalitate foarte frumoasă de a aduce o poveste clasică în timpurile noastre. Apoi, am mizat foarte mult pe o trupă de actori extrem de talentaţi şi cu o poftă de joacă nebună”.

În legătură cu acest spectacol, coregraful Edi Stancu a explicat: „Muzica si dansul dau o notă unică şi memorabilitate poveştii. Acţiunea este mai dinamică si surprizătoare în paşi de dans. Am o plăcere deosebită în a lucra cu actorii Teatrului Excelsior pentru că sunt foarte talentaţi şi îndrăgostiţi de munca lor. Teatrul este cel mai provocator mod de exprimare pentru că, odată spectacolul început, nu există «duble», nu se schimbă unghiul de filmare, nu există prompter, nu există moderator. (…) «Cenuşăreasa», o poveste clasică într-o abordare contemporană, pe o muzică de excepţie şi o coregrafie ce vă va surprinde la fiecare pas”.

În distribuţie  se regăsesc actorii: Alexandra Giurca, Adriana Drăguţ Jighirgiu, Oana Predescu, Andreea Hristu, Alex Călin, Doru Bem, Radu Micu, Ana Udroiu, Dan Clucinschi, Mihai Mitrea, Raluca Botez, Mircea Alexandru Băluţă şi Alex Popa.

Alte detalii despre spectacol pot fi consultate pe site-ul teatrului. Biletele pot fi achiziţionate de pe platforma bilet.ro şi de la sediul Teatrului Excelsior. Următoarea reprezentaţie e programată pentru 26 septembrie, ora 11:00.

Articolul Spectacolul muzical „Cenuşăreasa”, premieră la Teatrul Excelsior a apărut prima dată pe GS NEWS - Gazeta de stiri.
Citeşte tot articolul