SUA, China și India au refuzat să participe la discuțiile despre combaterea schimbărilor climatice

acum 1 luna 13
Foto: Profimedia Images

Liderii celor mai poluante țări din lume, China, India și SUA, au refuzat să participe luni la o întâlnire găzduită la New York de premierul britanic Boris Johnson și secretarul general al ONU, Antonio Guterres, pe subiectul schimbărilor climatice, deși au fost trimise invitații pentru participe pe canalele oficiale, potrivit digi24.ro.

Întrevederea ar fi avut în vedere o serie de discuții pregătitoare Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice, cunoscută și sub numele de COP26, care se va desfășura între 1 și 12 noiembrie în orașul Glasgow.

Întâlnirea, care a avut loc înainte de Adunarea Generală a ONU din această săptămână, s-a realizat cu participarea a 15 lideri politici din țările cele mai afectate de schimbările climatice, însă acești decidenți politici au foarte puțină putere în plane extern pentru a soluționa cele mai grave probleme de mediu.

Printre participanții la discuții s-au numărat premierul statului Bangladesh, Sheikh Hasina, președintele Columbiei, Iván Duque Márquez, dar și mai mulți lideri din câteva state insulare mici. De asemenea, un lider marcant prezent la discuții a fost președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Consolidarea încrederii” între națiuni, dar fără marile economii

Printre absențele notabile s-au numărat președintele Chinei Xi Jinping și premierul indian Narendra Modi. Totodată, nici Joe Biden nu a participat la discuțiile găzduite de Boris Johnson și Antonio Guterres. În programul public al președintelui american se prevedea faptul că luni dimineață acesta era la reședința sa din Delaware.

La sfârșitul săptămânii trecute,  secretarul general al ONU s-a declarat „foarte îngrijorat” de situație. „Sunt îngrijorat pentru că simt că există o lipsă de încredere între țările dezvoltate și cele în curs de dezvoltare”, a spus Guterres, care a precizat că își pune speranța în faptul că summit climatic în marja Adunării Naționale a ONU din 2021 va putea să „consolideze încredere” între națiuni.

Articolul SUA, China și India au refuzat să participe la discuțiile despre combaterea schimbărilor climatice a apărut prima dată pe GS NEWS - Gazeta de stiri.
Citeşte tot articolul