Surse: Negocierile pentru susținerea guvernului Ciucă au început - Întâlnire de TAINĂ între PSD și PNL

acum 1 luna 9

Marți seară se desfășoară o întâlnire de taină între PNL și PSD pentru formarea viitorului guvern condus de premierul desemnat liberal Nicolae Ciucă, potrivit unor surse politice citate de Realitatea PLUS. Anunțul a fost făcut de Anca Alexandrescu, la „Culisele statului paralel”.

Liderii PSD sunt la această oră la Vila Lac pentru a discuta cu liderii PNL, pentru încă o discuție în vederea formării unui guvern care să treacă de Parlament, potrivit Realitatea PLUS.

Marți, Nicolae Ciucă a transmis o scrisoare liderilor partidelor parlamentare pentru un armistițiu politic în vederea traversării cu bine a crizei din România.

Prima reacție a venit din partea PSD, care anunțase că va sprijini un asemenea guvern doar cu anumite condiții: numai dacă toate partidele de dreapta vor susține acest armistițiu și preluarea celor 10 măsuri propuse de PSD și Marcel Ciolacu.

Citește și PSD a anunțat că l-ar susține, în anumite condiții, pe Nicolae Ciucă. Ce condiții pun social-demorații

PNL propune un armistițiu politic partidelor parlamentare! Premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis marți oferta liberalilor pentru susținerea guvernului către liderii partidelor din Parlamentul României. 

Citește și OFERTA lui Nicolae Ciucă pentru un armistițiu politic - Ce le propune partidelor parlamentare. DOCUMENT

USR a respins oferta PNL și a premierului desemnat Nicolae Ciucă. Dacian Cioloș a anunțat că USR nu susține un guvern minoritar, dar sunt dispuși să negocieze pentru refacerea coaliției.

Citește și USR vrea din nou la GUVERNARE și respinge ARMISTIȚIUL. Cioloș: Putem face parte dintr-un guvern condus de generalul Ciucă

Premierul desmenat trebuie să depună până la sfârșitul acestei săptămâni lista cu miniștrii din guvernul propus. Pentru trecerea guvernului în Parlament este nevoie de 234 de voturi.

Citeşte tot articolul