Un nou discurs-manifest al lui Emil Săndoi: „Suntem ca la box, mai primim o directă, una la ficat, un upercut și tot ne ridicăm”

acum 5 zile 9

Chindia pregătește „dubla” din campionat și Cupa României cu Sepsi OSK, meciuri programate sâmbătă, la ora 15:00, la Sfântu Gheorghe, și marți, de la ora 20:30, la Ploiești.

Echipa antrenată de Emil Săndoi vine după meciul cu cântec cu Rapid (scor 2-2), stricat de brigada de arbitri condusă de Andrei Chivulete. Ca un amănunt interesant, toți arbitrii care au oficiat la jocul de vinerea trecută, de pe ”Ilie Oană”, inclusiv rezerva Radu Petrescu, au primit delegări la meciuri din cupele europene, din aceste zile.

Chindia e dezavantajată clar de arbitri, „cavalerii în negru” sunt recompensați cu delegări la meciuri europene

Antrenorul Chindiei a prefațat meciul cu Sepsi din campionat printr-un nou discurs-manifest, cu critici aduse arbitrilor, care au privat echipa târgovișteană de foarte multe puncte, potrivit lui Emil Săndoi, și nu doar în acest sezon al Ligii 1: „Sunt îngrijorat, avem serioase probleme de lot. În afara jucătorilor accidentați, Baxevanos, Cantave și Cornel Dinu, avem trei jucători suspendați după meciul cu Rapid, mă refer aici la Corbu, Căpușă și Neguț. Greșelile făcute de anumite persoane ne costă și puncte, și jucători și ne transformă în echipa cea mai năpăstuită din campionat. Este inadmisibil, pierdem două puncte cu Rapid la modul cum a văzut toată lumea, nici nu vreau să îmi mai aduc aminte de alte meciuri, cu FCSB, cu Craiova. Li se acordă adversarilor un gol care trebuia anulat, în ultimele minute, în condițiile în care noi jucam cu doi oameni mai puțin. Stau și mă uit, ei se duc bine-mersi și arbitrează prin Liga Campionilor. În loc să fie concentrați la meciurile pe care le arbitrează și în campionatul nostru să nu facă greșeli, pentru că sunt la un anumit nivel internațional… Greșelile lor ne mai costă încă trei jucători. La Căpușă nu trebuia acordat al doilea galben, la Neguț la fel. Sunt șase jucători care ne lipsesc la meciul cu Sepsi. Ei sunt bine mersi, noi – fără puncte și fără jucători. Dacă tu greșești flagrant în campionatul nostru, după aceea te duci și arbitrezi în cupele europene. Poate și Chindia prindea play-off-ul anul trecut, dacă nu erau greșeli, și ajungea în cupele europene. Nu avem de unde să știm. De ce unii care greșesc să fie în cupele europene, iar alții, care muncesc, să nu fie pe nicăieri? Și să fie dezavantajați pe toate planurile.”

Emil Săndoi, revoltat: „Noi suntem cei mai fraieri din tot fotbalul românesc?”

Antrenorul Chindiei a amintit și de alte erori grave de arbitraj la meciurile Chindiei, într-o singură direcție.

„Cu două campionate în urmă jucăm cu Sibiul, ni se anulează eronat un gol, Sibiul dă gol din penalty inventat. Ajungem la baraj… Anul trecut la fel, avem două penalty-uri clare într-un meci, nu ni se acordă niciunul (n.r. – cu FCSB, 0-2 la Giurgiu, 2 noiembrie 2020). Ne ducem la Mediaș, avem două penalty-uri, din nou, nu primim niciunul. Vine meciul decisiv pentru calificarea în play-off, la Pitești, 1-0 pentru noi, adversarul trebuia să aibă un jucător eliminat, nu se dă roșu, că doar noi primim roșii. Apoi penalty pentru FC Argeș, la o fază în care trebuia dictat fault în atac. Câte puncte am putut să pierdem pe greșeli de arbitraj … Este inadmisibil. În fotbal totul se leagă. În momentul în care obții un rezultat pozitiv, ca moral, ca atmosferă, altele sunt premisele pentru meciurile care urmează. Noi am fost ca la box, ne-a mai dat câte o directă, ne-am ridicat, ne-a mai dat una la ficat, iar ne-am ridicat, ne-a mai dat apoi și un upercut după aia. Păi așa la nu știu câte meciuri? Noi suntem cei mai fraieri din tot fotbalul românesc?”, spune Emil Săndoi.

„Muncești 90 de minute ca un sclav pe plantație”

Chiar și în condițiile în care va avea la dispoziție un lot foarte restrâns pentru deplasarea de la Sfântu Gheorghe, Săndoi este încrezător că echipa sa poate obține un rezultat pozitiv.

”Meciul cu Sepsi devine și mai greu. Vedeți, în ultimele patru deplasări nu am pierdut și nici nu am primit vreun gol. Avem două victorii și două remize (n.r. – 1-0 cu Mioveni, 2-0 cu UTA, 0-0 cu Argeș și 0-0 cu FC Botoșani). Este un sentiment de frustrare, muncești 90 de minute ca un sclav pe plantație, până la urmă trebuie să vorbim românește, tot încercăm să protejăm, să vorbim civilizat, dar la noi în România nu se poate așa ceva. Ne propunem un rezultat pozitiv, așa cum o facem de fiecare dată. Am arătat că ne putem bate cu oricine, indiferent că este echipa de pe primul loc sau de pe ultimul”, declară antrenorul Chindiei.

Meciurile cu Sepsi, tot fără spectatori?

Autoritățile întârzie să comunice dacă restricțiile impuse în 25 octombrie pentru o perioadă de 30 de zile vor fi prelungite sau nu. Practic, cu o zi înaintea debutului etapei a 17-a a campionatului Ligii 1, nu se știe dacă va fi permis accesul spectatorilor sau nu.

În tot acest timp, în care incertitudinea este cuvântul de ordine în România, FRF a anunțat că vinde bilete la meciul de fotbal feminin dintre România și Italia, programat marți la Voluntari. Tichetele costă 10 lei, intrare generală.

Legat de meciurile Chindiei cu Sepsi, dacă la Sfântu Gheorghe este greu de crezut că vor fi oameni în tribune, timpul rămas pentru promulgarea actelor normative fiind foarte scurt, la cel din Cupa României de marți accesul spectatorilor nu va fi permis conform propunerii CNSU ca meciurile să se joace cu public doar dacă se încheie până la ora 21:00.

Jocul din sferturi este programat la Ploiești, marți, 30 noiembrie, de la ora 20:30.

  • În acest moment, înainte de debutul etapei a 17-a a Ligii 2, Chindia Târgoviște ocupă locul 10, cu 18 puncte, iar Sepsi OSK se află pe poziția a 11-a, cu 17 puncte. Partida de la Sfântu Gheorghe are loc sâmbătă, de la ora 15:00.

Discursul-manifest al lui Emil Săndoi:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Chindia Târgoviște

The post Un nou discurs-manifest al lui Emil Săndoi: „Suntem ca la box, mai primim o directă, una la ficat, un upercut și tot ne ridicăm” appeared first on Prosport.

Citeşte tot articolul